Piepkuiken met boter-tijmsaus, gesauteerde spinazie en vitelottes
bereiding
-
1
Kruid het piepkuiken met het paprikapoeder, wat peper en zout.
-
2
Smelt in een ruime pan 1 el boter en voeg de stukken kip toe. Bak goudbruin, zet het vuur lager en laat nog even zacht verder garen. Voeg de rest van de boter, de tijm en de knoflook toe en laat zachtjes glazen. Voeg vervolgens wijn toe en dek af. Laat 30 minuten verder garen. Spoel de spinazie en laat ze slinken in de botersaus.
-
3
Kook de boontjes en vitelottes apart gaar in lichtgezouten water. Schep het piepkuiken uit de pot voeg indien nodig nog wat extra boter en tijm toe aan de saus. Laat even binden.
-
4
Schep de boontjes en vitelottes rond het piepkuiken en lepel er het boter-tijmsausje overheen. Werk af met de mosterdcress.