Recept

Freekehsalade met gehaktballetjes en chimichurri

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fris en origineel lentegerecht boordevol vitamientjes. 

bereiding
  1. 1

    Mix alle ingrediënten voor de chimichurri en hou fris voor gebruik.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de balletjes. Mix in de keukenrobot de knoflook samen met de koriander en de lente-ui. Voeg de snijbiet toe en mix opnieuw. Meng met de chilivlokken en de gedroogde oregano onder het gehakt.

  3. 3

    Rol 24 gelijke balletjes van het mengsel en bak ze aan in plantaardige olie. Leg ze in een ovenschaal en bak nog 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak intussen de freekehsalade. Kook de freekeh gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de lente-ui schoon en snipper fijn. Meng 'm onder de freekeh. Breng op smaak met citroensap, de olijfolie en peper en zout.

  5. 5

    Serveer de freekeh met de gehaktballetjes, de chimichurri, en de Romeinse sla, een handvol mizuna rossa, koriander, sishu en bietenscheuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Freekehsalade met gehaktballetjes en chimichurri

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!