Freekehsalade met gehaktballetjes en chimichurri
bereiding
-
1
Mix alle ingrediënten voor de chimichurri en hou fris voor gebruik.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de balletjes. Mix in de keukenrobot de knoflook samen met de koriander en de lente-ui. Voeg de snijbiet toe en mix opnieuw. Meng met de chilivlokken en de gedroogde oregano onder het gehakt.
-
3
Rol 24 gelijke balletjes van het mengsel en bak ze aan in plantaardige olie. Leg ze in een ovenschaal en bak nog 20 minuten in de oven.
-
4
Maak intussen de freekehsalade. Kook de freekeh gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de lente-ui schoon en snipper fijn. Meng 'm onder de freekeh. Breng op smaak met citroensap, de olijfolie en peper en zout.
-
5
Serveer de freekeh met de gehaktballetjes, de chimichurri, en de Romeinse sla, een handvol mizuna rossa, koriander, sishu en bietenscheuten.