Midden-Oosters stoofpotje met feta
bereiding
-
1
Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Pel de ui en snij hem grof. Verwarm de olijfolie in een pan en laat de ui op een laag vuur garen.
-
2
Maak de paprika’s en de aubergine schoon en snij ze in blokjes. Voeg ze bij de ui. Pel de knoflook en pers hem bij de groenten. Roer goed om en laat alle groenten zo'n 5 minuten garen tot ze zacht zijn. Roer regelmatig om.
-
3
Spoel intussen de tomaten en snij ze in blokjes. Voeg alle specerijen bij de groenten en bak ze 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe en kruid met peper en zout. Laat zo'n 5 minuten sudderen.
-
4
Spoel de spinazie en laat ze uitlekken. Hak de bladpeterselie grof. Voeg de spinazie bij de groenten en schep voorzichtig om tot de blaadjes geslonken zijn en het stoofpotje opnieuw pruttelt. Zet het vuur uit en roer er vervolgens de kikkererwten en de peterselie doorheen.
-
5
Verkruimel de feta over de groenten. Doe dit niet te fijn, maar zorg voor voldoende grote stukken. Serveer.