Recept

Ovenschotel met bloemkool, broccoli en kalfsgehakt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kool is een van Sandra Bekkari's favoriete superfoods. Deze ovenschotel met bloemkool wordt gegarandeerd een topper bij jou thuis!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bloemkool en broccoli in roosjes en spoel.

  2. 2

    Blancheer de broccoli beetgaar in lichtgezouten water. Kook de bloemkool gaar in de melk met de kruidnagel, de jeneverbessen, peper en zout. Giet af, verwijder de kruiden en mix de bloemkool met de sojaroom tot een fijne puree.

  3. 3

    Bak het gehakt rul in olijfolie. Doe er de rozemarijn bij en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Lepel het gebakken gehakt in een ovenschaal. Schik er de broccoliroosjes op. Lepel er de bloemkoolpuree op en bak 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Bak de panko krokant in 2 el olijfolie. Snipper er de rozemarijn en de tijm bij. Rooster de pijnboompitjes goudbruin in een pannetje en doe bij de panko. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Haal de schotel uit de oven en bestrooi met de krokante panko. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met bloemkool, broccoli en kalfsgehakt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!