Aardappelschotel met spinazie en knapperige cashewkorst
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof ze glazig in een hete kookpan met 1 el boter. Roer de bloem erdoorheen en giet er al roerend de melk bij. Voeg de room toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen tot de saus licht smeuïg is. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Neem van het vuur, laat even afkoelen en roer het ei erdoorheen.
-
2
Spoel de spinazie en blancheer in lichtgezouten water. Laat schrikken, knijp het water eruit en hak de spinazie grof.
-
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer een ovenschotel in met boter. Pel de aardappelen en snij ze in schijfjes. Doe een beetje saus in de vorm en leg er een laagje aardappelen op. Verdeel er dan spinazie overheen en giet er opnieuw saus over. Ga zo verder tot alle ingrediënten in laagjes in de ovenschotel liggen. Eindig met een laagje saus.
-
4
Hak het toastbrood samen met de cashewnoten grof in een hakmolen. Meng er de mosterd onder en verdeel deze mengeling over de ovenschotel. Leg de rest van de boter er in vlokjes op en bak in 30 minuten goudbruin in de oven.