Recept

Quiche met spinazie, zalm en groene kruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt:“Verwerk jouw groenterestjes uit de diepvries in deze heerlijke hartige taart. Gemengde gegrilde groenten, broccoli of bloemkool: ze zijn allemaal lekkere vervangers voor de erwtjes in deze quiche.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Ontrol het kruimeldeeg en leg het in een met bakpapier beklede rechthoekige quichevorm met uitneembare bodem van 35 x 11 cm. Bedek het met bakpapier en bakparels en bak de bodem 10 minuten in de oven. Neem het papier en de parels weg en bak de bodem nog eens 5 minuten in de oven.

  2. 2

    Mix de eieren met de room, 50 gram spinazie, de peter-selie, de munt en de dragon in de blender tot een groene kruidige crème. Kruid ze met peper en zout. Dep de zalm droog en snij hem in stukken.

  3. 3

    Leg de zalm op het deeg, schenk er de groene room over en strooi er de erwtjes over. Hou nog wat erwtjes over voor de afwerking. Bak de quiche nog 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Laat de quiche afkoelen op een rooster. Laat de apart gehouden diepgevroren erwtjes even schrikken onder warm water om ze lekker knapperig te maken. Verdeel de rest van de spinazie, de erwtjes, het takje dille en de gestampte roze peperbolletjes over de quiche en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met spinazie, zalm en groene kruiden

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!