Knapperige courgettebloemen met een vulling van geitenkaas, spek en salie
bereiding
-
1
Maak het deeg. Roer de bloem glad met de witte wijn, de olie, de eidooiers en het zout. Laat ongeveer 10 minuten rusten. Klop ondertussen de eiwitten stijf en schep ze vervolgens door het deeg.
-
2
Open de courgettebloemen voorzichtig en verwijder de stamper met de meeldraden.
-
3
Snij het spek in zeer fijne blokjes en bak goudbruin in een pan. Laat afkoelen. Meng het spek met de geitenkaas en het ei en breng op smaak peper, zout en citroensap. Hak de salie fijn en schep ook die door het mengsel.
-
4
Doe de crème in een spuitzak. Spuit het mengsel in de bloemkelken. Draai de uiteinden van de bloemblaadjes voorzichtig samen.
-
5
Haal de bloemen door het deeg. Verhit de plantaardige olie. Frituur de bloemen in porties goudbruin in 3 à 4 minuten in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met waterkers.