Gegratineerde bloemkool met bacon en parmezaankorst
bereiding
-
1
Spoel de bloemkool en doe hem in zijn geheel in een grote kookpan met voldoende kokend gezouten water. Giet het citroensap erbij en laat de bloemkool 15 à 20 minuten garen. Neem uit het kokend water en laat uitlekken.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de bloemkool in een beboterde ovenschotel.
-
3
Maak de saus. Schuim de boter op in een kookpan, roer de bloem erdoorheen en laat zachtjes bakken tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Giet er vervolgens al roerend de melk bij. Laat 5 minuten rustig inkoken tot een dikke saus, roer hierbij voortdurend. Neem van het vuur en breng op smaak met peper zout en nootmuskaat.
-
4
Meng het paneermeel met de parmezaan. Snij de bacon in erg kleine blokjes. Giet de saus over de bloemkool en strooi er het paneermeel-parmezaanmengsel en de bacon over.
-
5
Bak in 20 minuten goudbruin in de oven. Bestrooi met kiemgroenten en serveer.