Visburgers met groene hummus
bereiding
-
1
Rasp de courgette en doe samen met de stukken vis, lente-ui, knoflook, het ei, de helft van de verse kruiden en het paneermeel in de blender. Mix tot er een smeuïge structuur ontstaat. Kruid met peper en zout. Vorm er burgers van en laat een kwartier opstijven.
-
2
Mix de rest van de groene kruiden en de Griekse yoghurt met de kant-en-klare hummus.
-
3
Toast de hamburgerbroodjes, spoel de sla en snij de tomaten in plakjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de visburgers aan beide kanten goudbruin.
-
4
Leg sla op een broodje, leg er de hamburgers bovenop, giet er wat van de yoghurtsaus over en eindig met een laagje tomaten. Serveer de rest van de groene hummus apart erbij.
Ingrediënten voor
4 personen- schelvis (in stukken)500 g
- courgette1
- kropsla1 handje
- tomaten2
- lente-ui1 bosje
- knoflook2 teentjes
- handvol munt (gesnipperd)1
- bladpeterselie (gesnipperd)1 handje
- dille (gesnipperd)1 handje
- ei1
- Griekse yoghurt2 el
- hummus (kant-en-klaar)135 g
- paneermeel (of panko)50 g
- hamburgerbroodjes (volkoren)4
- komijnpoeder1 kl
- olijfolie2 el
- peper en zout