Pastastrikjes met zwaardvis en bacon
bereiding
-
1
Snipper de uit fijn en snij de wortel in blokjes.
Snij de stengel bleekselder in boogjes.
-
2
Snij de bacon in reepjes.
Leg ze op een lichtjes ingevette bakplaat en zet ze 3 tot 4 minuten onder de hete grill, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Laat ze opdrogen op keukenpapier.
-
3
Roerbak de ui, de wortel en de selder 5 minuten in 2 eetlepels olie.
Doe er de visblokjes bij.
Roerbak 1 minuutje.
Flambeer met de cognac.
Voeg er de tomaatblokjes en de kekererwten aan toe.
Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan.
Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
Giet af en vermeng ze meteen met de saus.
Werk af met de baconreepjes en gehakte peterselie.
Serveer meteen.
Voorbereiding