Recept

Pastastrikjes met zwaardvis en bacon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige pastaschotel

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de uit fijn en snij de wortel in blokjes.

    Snij de stengel bleekselder in boogjes.

  2. 2

    Snij de bacon in reepjes.

    Leg ze op een lichtjes ingevette bakplaat en zet ze 3 tot 4 minuten onder de hete grill, tot ze knapperig en goudbruin zijn.

    Laat ze opdrogen op keukenpapier.

  3. 3

    Roerbak de ui, de wortel en de selder 5 minuten in 2 eetlepels olie.

    Doe er de visblokjes bij.

    Roerbak 1 minuutje.

    Flambeer met de cognac.

    Voeg er de tomaatblokjes en de kekererwten aan toe.

    Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan.

    Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water.

    Giet af en vermeng ze meteen met de saus.

    Werk af met de baconreepjes en gehakte peterselie.

    Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!