Tagliatelle met zwaardvis, kappertjes en citroenricotta
bereiding
-
1
Week 50 g gezouten kappertjes 10 minuten in koud water. Spoel daarna. Rasp en pers het sap van 1 bio-citroen. Roer 250 g ricotta los, breng op smaak met de citroenrasp, het -sap en 2 el gehakte bladpeterselie, kruid met peper en zout.
-
2
Dep 600 g zwaardvis (steaks) droog. Bak ze in ruim wat olie in de pan, voeg chilipoeder en 2 teentjes gesnipperde knoflook toe. Kruid met peper en zout.
-
3
Voeg de geweekte kappertjes, 15 zongedroogde tomaatjes, 50 g zwarte olijven en 2 el gehakte bladpeterselie toe. Blus met 100 ml witte wijn. Laat nog even verder garen in de pan.
-
4
Kook 400 g tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water. Giet af en meng met de ricottasaus. Verdeel de pasta over borden, serveer met de zwaardvis.