Recept

Tagliatelle met zwaardvis, kappertjes en citroenricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk romige pasta met zwaardvis

bereiding
  1. 1

    Week 50 g gezouten kappertjes 10 minuten in koud water. Spoel daarna. Rasp en pers het sap van 1 bio-citroen. Roer 250 g ricotta los, breng op smaak met de citroenrasp, het -sap en 2 el gehakte bladpeterselie, kruid met peper en zout.

  2. 2

    Dep 600 g zwaardvis (steaks) droog. Bak ze in ruim wat olie in de pan, voeg chilipoeder en 2 teentjes gesnipperde knoflook toe. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Voeg de geweekte kappertjes, 15 zongedroogde tomaatjes, 50 g zwarte olijven en 2 el gehakte bladpeterselie toe. Blus met 100 ml witte wijn. Laat nog even verder garen in de pan.

  4. 4

    Kook 400 g tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water. Giet af en meng met de ricottasaus. Verdeel de pasta over borden, serveer met de zwaardvis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle met zwaardvis, kappertjes en citroenricotta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!