Recept

Geglaceerde sint-jakobsvruchten op een venkel-citrussalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk fris en feestelijk. 

bereiding
  1. 1

    Pel de pompelmoezen en 4 clementines zorgvuldig, verwijder ook de witte schil. Snij ze in fijne schijven en vang het sap op. Halveer de vijfde clementine en pers deze uit. Maak de venkelknollen schoon en hou het groen apart. Snij de knollen in dunne schijven, maar laat ze aan de stronk nog een beetje aan elkaar hangen. Spoel de munt, schud droog en trek de blaadjes van de takjes. Trek het venkelgroen in stukken.

  2. 2

    Schik de schijven pompelmoes en clementine afwisselend als een rozet op borden, kruid met peper en leg er de venkelschijven op.

  3. 3

    Spoel de sint-jakobsnootjes, dep ze droog en bak ze aan elke kant in 2 minuten bruin in de boter en de olie. Kruid met zout en peper en blus met het sap van de clementine en het opgevangen citrussap.

  4. 4

    Schik de sint-jakobsnootjes op de citrussalade en druppel de saus eroverheen. Werk de salade met munt en venkelgroen, maal er wat peper overheen en serveer.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geglaceerde sint-jakobsvruchten op een venkel-citrussalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!