Pasta met sint-jakobsvruchten en kokos-kerriesaus
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook. Snij de gember in plakjes. Kneus de stengels citroengras met de achterkant van je mes. Doe een scheutje olijfolie, de knoflook, de gember, het citroengras, het kerriepoeder en de chilivlokken in een steelpannetje en stoof alles 1 minuut aan.
-
2
Giet de kokosmelk, de vissaus en de sojasaus in het steelpannetje en laat de saus 8 minuten zacht koken . Zeef de saus en breng ze op smaak met limoensap en eventueel nog extra chilivlokken.
-
3
Kook de pasta beetgaar in licht gezoutenwater volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat hem uitlekken. Spoel en droog de spinazie.
-
4
Verhit een scheutje olijfolie in een grote steelpan en bak de sint-jakobsvruchten heel kort aan beide kanten (maximaal 30 seconden per kant). Kruid ze met peper en zout. Haal ze uit de pan.
-
5
Roerbak de spinazie 1 minuut in de pan van de sint-jakobsvruchten. Kruid ze met peper en zout.
-
6
Meng de spinazie onder de pasta en verdeel ze over de borden. Werk de pasta af met de sint-jakobsvruchten en overgiet met de saus.