Recept

Gepocheerd eitje met gierst, hazelnootdukkah en kruidenslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Brunch in het vooruitzicht? Pak eens uit met dit lekker en origineel gerechtje! 

bereiding
  1. 1

    Maak de dukkah. Rooster de hazelnoten, laat ze afkoelen en voeg de komijn- en korianderzaadjes en het zout toe. Hak of maal grof in een blender of vijzel. Bewaar in een glazen pot.

  2. 2

    Week en spoel de linzen. Kook ze gaar in gezouten water. Kook ook de gierst in gezouten bouillon.

  3. 3

    Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg de ciderazijn toe en maak een draaikolk. Pocheer de eieren een voor een in deze draaikolk gedurende 2 minuten.

  4. 4

    Verdeel de gierst en de linzen over vier borden of kommen. Werk af met het eitje, de kruiden en de hazelnootdukkah.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepocheerd eitje met gierst, hazelnootdukkah en kruidenslaatje

Ingrediënten voor

4 personen
  • eieren4
  • gierst200 g
  • linzen (belugalinzen)200 g
  • sjalotten2
  • citroen (sap ervan)
  • kruiden (groene blaadjes en kruiden zoals mizuna, raapstelen, postelein en bladpeterselie)1 handje
  • bouillon
  • ciderazijn2 el
  • hazelnootolie2 el
  • olijfolie2 el
  • peper en zout
  • Voor de hazelnootdukkah
  • hazelnoten150 g
  • komijnzaad1 kl
  • korianderzaad1 kl
  • zout kl

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!