Gepocheerd eitje met gierst, hazelnootdukkah en kruidenslaatje
bereiding
-
1
Maak de dukkah. Rooster de hazelnoten, laat ze afkoelen en voeg de komijn- en korianderzaadjes en het zout toe. Hak of maal grof in een blender of vijzel. Bewaar in een glazen pot.
-
2
Week en spoel de linzen. Kook ze gaar in gezouten water. Kook ook de gierst in gezouten bouillon.
-
3
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook, voeg de ciderazijn toe en maak een draaikolk. Pocheer de eieren een voor een in deze draaikolk gedurende 2 minuten.
-
4
Verdeel de gierst en de linzen over vier borden of kommen. Werk af met het eitje, de kruiden en de hazelnootdukkah.
Ingrediënten voor
4 personen- eieren4
- gierst200 g
- linzen (belugalinzen)200 g
- sjalotten2
- citroen (sap ervan)
- kruiden (groene blaadjes en kruiden zoals mizuna, raapstelen, postelein en bladpeterselie)1 handje
- bouillon
- ciderazijn2 el
- hazelnootolie2 el
- olijfolie2 el
- peper en zout
Voor de hazelnootdukkah
- hazelnoten150 g
- komijnzaad1 kl
- korianderzaad1 kl
- zout kl