Waterzooi met kwartel
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui. Snij de wortelen en de prei in staafjes, de selder in boogjes. Kruid de kwartels met peper en zout en bak ze in boter langs alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan.
-
2
Stoof de ui kort aan in de boter. Giet er de kippenbouillon bij en breng aan de kook. Doe er het kruidentuiltje en de aardappelen bij en laat 10 minuten sudderen. Doe er de groenten en de kwartels bij. Laat 5 minuten zacht koken onder deksel, of tot alle groenten beetgaar zijn.
-
3
Schep met een schuimspaan de kwartels en de groenten uit het kookvocht. Verwijder het kruidentuiltje. Laat de kippenbouillon tot ongeveer 2/3de inkoken. Los de bloem op in wat water. Bind de saus met het bloempapje. Laat nog 3 minuten doorkoken.
-
4
Klop de eidooier los met de room. Giet al roerend bij de saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Doe de kwartels en groenten weer bij de saus en laat goed doorwarmen. Werk af met de gehakte peterselie.