Recept

Vegetarische waterzooi met pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen fan van linzen? Je kunt ze ook vervangen door vegetarische ‘kipstukjes’.

Liever vegan? Vervang de gewone room door sojaroom en gebruik een plantaardig alternatief voor de boter.

bereiding
  1. 1

    Spoel de linzen en laat ze uitlekken. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Maak de wortelen en de selder schoon en snij ze in schijfjes. Breng de groentebouillon samen met het kruidentuiltje aan de kook en gaar de aardappelen, de selder en de wortelen 15 minuten in de bouillon.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Smelt wat boter in een ruime kookpan met een dikke bodem. Voeg de ui en de pompoenblokjes toe en stoof alles mooi glazig. Voeg ze vervolgens samen met de linzen toe aan de bouillon. Zet het vuur zachter. Voeg de room toe aan de bouillon en bind ze met de sausbinder.

  3. 3

    Snij de oesterzwammen in lange partjes. Bak ze krokant in de pan van de ui en de pompoen, maar voeg wel wat extra boter toe. Strooi er het maïszetmeel over en kruid de champignons met peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de waterzooi over borden. Werk ze af met de gebakken oesterzwammen en een plukje bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vegetarische waterzooi met pompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!