Gegrilde konijnenfilet met wortelspaghetti en boerenkoolpesto
bereiding
-
1
Snij met een spiraalsnijder de wortel in dunne spaghetti.
-
2
Doe de boerenkool met de amandelen, kaas en 1 knoflookteentje in een blender, voeg een beetje maïsolie toe en mix fijn. Voeg daarna de rest van de olie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft. Kruid met peper en zout.
-
3
Verhit de arachideolie in een pan. Stoof de sjalot met het andere knoflookteentje tot alles glazig is. Voeg de wortelspaghetti toe en roerbak kort tot ze ook glazig zijn, maar nog niet slap. Kruid met peper en zout. Roer er de pesto door.
-
4
Wrijf de konijnenfilets in met olijfolie. Kruid met peper en zout. Bak in enkele minuten gaar op de grillpan.
-
5
Verdeel de wortelspaghetti over de borden. Leg hierop de in repen gesneden konijnenfilet. Werk af met de rest van de boerenkoolpesto en geroosterde amandelschilfers.