Recept

Tajine van konijn met kikkererwten, vijgen en granaatappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk en origineel gerecht, perfect voor een etentje met vrienden.

bereiding
  1. 1

    Bak het konijn eerst aan tot het mooi kleurt, haal uit de tajine. Snij de ui in grote stukken en snipper de knoflook fijn. Snij de pastinaak en de zoete aardappel in grote stukken. Snij de gember fijn.

  2. 2

    Stoof de ui glazig in wat olijfolie en voeg de knoflook toe. Voeg het konijn toe. Doe de pastinaak- en aardappelstukken erbij. Kruid met de komijn, de kaneelstokjes, het chilipoeder, harissa, peper en zout.

  3. 3

    Voeg de tomaten, de gember, de gedroogde vijgen, de kikkererwten en de walnoten toe. Laat alles zachtjes koken gedurende ongeveer 30 minuten tot de groenten gaar zijn.

  4. 4

    Rasp de citroenschil. Haal de zaadjes uit de granaatappel. Breng het gerecht op smaak met citroenschil, granaatappel, verse vijgen (in kwartjes), honing en zout. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tajine van konijn met kikkererwten, vijgen en granaatappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!