Recept

Tajine van kip met kweepeer, rode ui en pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verwerk eens kweeperen in je tajine! 

bereiding
  1. 1

    Pel de rode uien en snipper ze fijn. Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de kweeperen en snij ze in kwartjes (of kleiner als het grote zijn). Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Wrijf de kippenbouten in met de komijn, peper en zout. Smelt een klontje boter in een tajine en bak de bouten rondom aan. Haal ze uit de pan.

  3. 3

    Doe wat extra olie in de tajine en bak er de pompoen, rode ui en kweeperen in. Blus met de kippenbouillon en voeg de gember, de kaneel, de knoflook, de tomatenpuree, de honing en de saffraan toe. Laat even goed doorwarmen.

  4. 4

    Leg er de kippenbouten terug bij, zet het deksel op de tajine en laat op een zacht vuurtje 50 minuten garen.

  5. 5

    Kook de couscous gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en meng er de gehakte peterselie, de granaatappelpitjes en wat extra olijfolie door. Serveer de tajine met de couscous en strooi er de koriander over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tajine van kip met kweepeer, rode ui en pompoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!