Recept

Homemade pizza met artisjok, tomaat en burrata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke pizza, gemaakt op de barbecue. 

bereiding
  1. 1

    Maak het pizzadeeg. Meng de bloem met de gist, 300 ml lauw water, de olijfolie en het zout. Kneed in 10 minuten tot een soepel deeg. Leg de deegbal in een kom en dek af met een vochtige keukendoek, laat 40 minuten tot 1 uur rijzen.

  2. 2

    Maak intussen de tomatensaus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit aan in wat olijfolie. Voeg de pasata, de oregano en de cayennepeper toe. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

  3. 3

    Verhit de barbecue tot 250°C à 300°C. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot 4 pizzabodems.

  4. 4

    Leg de pizzabodem op de met bloem bestoven pizzasteen. Lepel er wat tomatensaus over en beleg met de artisjok, kerstomaten en geraspte mozzarella. Bak de pizza 5 à 10 minuten in de gesloten bbq tot hij mooi begint te kleuren. Werk af met burrata, basilicum en extra olijfolie. Doe hetzelfde met de andere pizza’s.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Homemade pizza met artisjok, tomaat en burrata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!