Portobello’s met zoete aardappel en rode-uienconfituur
bereiding
-
1
Pel de rode uien en snij ze in ringen. Fruit de uien in olijfolie. Voeg de honing, de rodewijnazijn, de sojasaus en de rozemarijn toe. Laat 10 minuten zacht garen en inkoken tot confituur.
-
2
Meng de zure room met de geraspte parmezaan en de witte balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Hou koel.
-
3
Boen de zoete aardappelen schoon en snij in plakjes. Bestrijk ze met olijfolie en gril ze in 20 à 25 minuten zacht op het rooster van de barbecue. Draai regelmatig om.
-
4
Snij de citroenen doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden op de grill. Rooster 5 minuten. Boen de portobello’s schoon en rooster ze 5 à 10 minuten.
-
5
Maak het pepertje schoon en snipper fijn. Spoel en snipper de verse kruiden. Werk de portobello’s af met het pepertje en de kruiden. Serveer met de zoete-aardappelplakjes, de gegrilde citroen, de zure-roommengeling en de uienconfituur.