Recept

Pita met kip en frietjes van zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Uit het vuistje!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de zoete aardappelen, laat de schil eraan. Snij ze in dikke frieten en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met gehakte peterselie. Pers de knoflook, verdeel over de frietjes. Kruid met peper en zout en zet 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  2. 2

    Rasp de komkommer, doe in een zeef en duw het vocht eruit. Meng met de yoghurt, oregano, 1 el olijfolie, citroensap en wittewijnazijn.

  3. 3

    Snij de kipfilet in lange repen en doe ze in een kom. Meng de cayenne met kerrie, komijn, kurkuma, bloem en peper en zout. Roer door de kipreepjes. Bak ze krokant in de pan.

  4. 4

    Snij de pitabroodjes open, vul met kip, veldsla en zoete-aardappelfrietjes. Serveer met de Griekse-yoghurtdip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pita met kip en frietjes van zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!