Wintertrifle met peer
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de peren, snij in partjes. Schep ze samen met de suiker, rum, sap en rasp van de sinaasappel in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet 15 à 20 minuten in de oven.
-
2
Maak de cake: roer de bloem, suikers, bicarbonaat en kaneelpoeder los in een mengkom. Smelt de boter met 160 ml water in een pan en roer dit met het ei en het vanille-extract door de bloem. Klop goed tot een glad beslag. Schep dit in een beboterde en bebloemde springvorm en schep er 1 in stukjes gesneden peer door. Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven, prik gaatjes in de cake en druppel de rum erover.
-
3
Maak de sabayon: klop de eierdooiers met de suiker, de rum, rasp en sap van de citroen en de sinaasappel en de specerijen au bain-marie tot een smeuïge sabayon. Neem van het vuur, schenk over in een kom en klop met de elektrische mixer tot de sabayon is afgekoeld.
-
4
Snij de perencake in hapklare stukjes en stel de trifle samen: een laagje cake, een laagje geroosterde peertjes; schenk er dan de opgeklopte sabayon bij. Werk af met de geroosterde amandelen en serveer warm.