Recept

Peren-appelclafoutis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk herfstdessert uit de oven! De clafoutis is zowel warm als koud lekker. Maak er helemaal een feest van en serveer de clafoutis met een bolletje ijs of een toef slagroom.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een keramische ovenschaal met 24 cm doorsnede in met boter.

  2. 2

    Mix de suiker met de eieren in een drietal minuten romig. Mix er de room, de gezeefde bloem, citroenrasp, kaneelpoeder, zout en perenlikeur door. Zet even opzij.

  3. 3

    Snij de peren en appelen in dunne plakjes. Gebruik hiervoor eventueel een mandoline. Schik de plakjes in een cirkelpatroon in de taartvorm. Giet het roommengsel over het fruit. Zet de schaal ongeveer 35 minuten in de oven tot de clafoutis goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Peren-appelclafoutis

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!