Rundvleessalade met kokosnoot en pinda's
bereiding
-
1
Rooster de pinda's goudbruin in een pan met anti-aanbaklaag en zonder vet, zet ze opzij en laat ze afkoelen. Rooster het kokosvruchtvlees even in een pan met anti-aanbaklaag. Laat vervolgens afkoelen.
-
2
Spoel de sojascheuten en laat ze 1 tot 2 minuten garen in kokend zout water, giet ze af en laat ze uitlekken. Spoel de kruiden, zwier ze droog en pluk de blaadjes. Vermeng het limoensap met vissaus, sojasaus, suiker en sesamolie.
-
3
Spoel en reinig de chilipepers, snij ze in zeer fijne blokjes en meng ze erdoorheen. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verhit de arachideolie in een pan en bak de steaks naar smaak. Laat ze ± 10 minuten rusten en snij ze dan dwars in repen.
-
4
Schik de sojascheuten met de pinda's, de kokos, 2/3 van de kruiden en het vlees op een schotel. Druppel de dressing over de rundvleessalade, bestrooi met de resterende kruiden en serveer.