Pad thai met tofu
bereiding
-
1
Laat de tofu goed uitlekken. Snij in blokjes en bak ze in olie goudbruin. Verhit voor de saus de kokosolie in een wok en fruit hierin de knoflook en de sjalotjes. Voeg het citroensap, de vissaus en de suiker toe. Laat de saus een paar minuutjes op zacht vuur inkoken.
-
2
Snij alle groenten en bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Verhit olie in een hete wok en roerbak de losgeklopte eieren samen met de noedels tot het ei gestold is. Voeg de pad thai saus en de tofu toe en roerbak 5 minuten. Voeg vervolgens de paksoi, de lente-uitjes, de sojascheuten en de sojasaus toe en roerbak een paar minuten. De groenten moeten knapperig blijven.
-
4
Verdeel de pad thai over borden en werk af met een partje limoen, pindanoten, basilicum en chilivlokken.