Stoemp met geroosterde wintergroenten en vis in papillot
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de groenten, snij ze in hapklare stukken en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Sprenkel er de arachideolie, sesamolie, sojasaus, en tijmblaadjes over. Zet 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om, zo garen de groenten gelijkmatig.
-
2
Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water. Pureer en breng op smaak met boter, melk, peper en zout. Meng er voorzichtig de geroosterde groenten door. Houd ook enkele groenten apart voor de afwerking.
-
3
Leg de vis op bakpapier. Kruid met peper en zout. Lepel er sesamolie, sesamzaadjes en wat lente-ui over. Vouw de papillot dicht en zet ze gedurende 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Serveer met de puree en resterende groentjes.