Recept

Crispy visfilet met puree en warme tartaarsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra pittig 

Bestrijk de vis met een dun laagje mosterd voor je hem door de bloem wentelt.

bereiding
  1. 1

    Klop de eieren los in een diep bord. Doe de bloem in een ander bord en kruid die met peper en zout. Verkruimel de cornflakes in een derde bord. Wentel de visfilets door de bloem. Haal ze daarna door het ei en wentel ze tot slot door de cornflakes. Druk het laagje aan en leg de filets afgedekt in de koelkast.

  2. 2

    Maak de puree. Schil de aard-appelen en kook ze gaar in licht-gezouten water. Schil intussen met een dunschiller brede repen van de citroen. Verwarm de melk met de tijm en de citroenschil.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en laat ze goed uitstomen. Giet de melk door een zeef bij de aardappelen. Voeg de mascarpone en wat boter toe en stamp tot een romige puree. Breng die op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Maak de saus. Hak de augurken en de kappertjes fijn. Smelt de boter in een steelpan en roer er de bloem door. Laat even drogen. Roer er de wijn en de bouillon door en laat de saus binden. Giet er de room bij en laat nog even doorwarmen. Zet het vuur uit en meng er de augurken, de kappertjes en de dragon onder.

  5. 5

    Bak de vis in olie goudbruin en krokant. Schep de puree op de borden, leg er een visfilet op en lepel er wat van de tartaarsaus over. Werk het gerecht af met de waterkers.Lekker met een partje citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Crispy visfilet met puree en warme tartaarsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!