Thaise fishburger
bereiding
-
1
Maal de zalmfilet fijn in een cutter. Snipper de chilipeper fijn, zonder de zaadjes. Snij de lente-ui in fijne ringen. Meng de rauwe zalmsnippers met de chili en lente-ui. Voeg de sesamolie en sojasaus toe. Maak 4 burgers en druk goed aan. Strooi er de sesamzaadjes langs beide kanten op en zet nog even in de koelkast.
-
2
Snij de komkommer in lange linten. Maak een marinade met de azijn, suiker en zout. Leg de komkommer in een diep bord, schenk er de marinade over en vul aan met water tot de komkommer onder staat. Laat 15 minuten marineren, de komkommer wordt zacht en smaakt zoet-zuur.
-
3
Kook de edamameboontjes 4 minuten in gezouten water. Haal ze uit het water en strooi er grof zout over. Snij de avocado in plakkken en besprenkel met citroensap. Meng de wasabi door de mayonaise.
-
4
Bak de zalmburgers een 2-tal minuten aan beide kanten. Rooster de broodjes kort tot ze krokant zijn. Halveer ze en beleg met wat sla, een gebakken burger, de avocadoplakjes, komkommer en wasabimayonaise.