Burrata met traag gegaarde tomaatjes en geroosterde aubergines
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 100°C. Snij de tomaatjes doormidden en schik ze op een ovenplaat met de snijkant naar boven, samen met een ongepeld teentje knoflook. Laat drogen in de oven tot de tomaatjes langzaam verschrompelen. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
2
Pers het teentje knoflook uit de oven uit. Marineer de tomaatjes in de olijfolie met de knoflook. Kruid met peper, zout en wat mediterrane kruiden. Laat een uur marineren.
-
3
Verwarm de oven tot 180°C. Snij de aubergine in plakken van 1 cm dik en doe ze in een grote kom met een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Schep alles goed om en leg de plakjes naast elkaar op een bakplaat. Bak 20 à 30 minuten in de oven. Keer halverwege om.
-
4
Serveer de burrata met de ovengeroosterde tomaatjes en aubergines. Strooi er blaadjes basilicum overheen en werk af met een scheutje extra vierge olijfolie en peper en zout.