Gitaarspaghetti met tomatensaus, burrata en nduja
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en bedruppel met olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat de tomaatjes zo’n 25 à 30 minuten roosteren in de oven tot ze een gepoft zijn en een beetje openscheuren.
-
2
Haal de tomaatjes uit de oven en haal ze van de trosjes (hou eventueel enkele trosjes apart voor de afwerking.
-
3
Pel de knoflook en de ui en snipper fijn. Stoof aan in een pan met wat olijfolie en voeg de geroosterde trostomaatjes toe.Meng er de nduja onder.
-
4
Kook de gitaarspaghetti gaar in gezouten water. Giet de spaghetti af en meng onder de tomatensaus. Laat de burrata’s uitlekken.
-
5
Schep de spaghetti met de saus op de borden. Halveer de burrata’s en leg op elk bord een halve burrata, schik er eventueel de takjes trostomaatjes op. Werk af met wat extra olijfolie, verse basilicum, peper en zout.