Vijgen- en bessentaart met havermoutbodem
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de havervlokken met het amandelpoeder, het maïsmeel, en het zout in een kom. Voeg de kokosolie en de esdoornsiroop toe. Vorm tot een deeg, rol tot een bol, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
-
2
Meng de bessen met de overige esdoornsiroop, het citroensap, enkele versnipperde muntblaadjes en de citroenrasp. Zet even aan de kant.
-
3
Duw het deeg in een taartvorm van ongeveer 20 centimeter diameter. Prik de bodem in met een vork. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en vul met twee kopjes van de bessen. Bak nog 35 minuten tot de korst mooi gebakken is en de bessen zacht en stroperig zijn.
-
4
Haal uit de oven en vul met de rest van de bessen. Werk af met de verse vijgen en strooi er nog suiker over. Serveer met Griekse yoghurt.