Ricotta-ijstaart met vijgen
bereiding
-
1
Mix de speculaasjes in een blender en meng er de amandelen onder. Smelt de boter en roer onder de koekjes.
-
2
Bekleed een springvorm van 26 cm diameter met vershoudfolie en schep er de gemixte koekjes op. Duw stevig aan. Bestrijk met de vijgenconfituur en zet 2 uur in de diepvries.
-
3
Maak het ijs. Meng de suikersiroop en het citroensap onder de ricotta en draai in de ijsmachine tot smeuïg ijs.
-
4
Neem de springvorm uit de diepvries en schep er het ricotta-ijs op. Zet opnieuw 2 à 3 uur in de diepvries tot de ijstaart opgesteven is.
-
5
Klop de room op met de vanillesuiker. Neem net voor het serveren de taart uit de diepvries en lepel een grote toef slagroom op de ijstaart. Snij de vijgen in 4 partjes en schik op de taart. Bestrooi met de amandelen en serveer meteen.