Recept

Penne met mozzarella en gehaktballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het hele gezin zal smullen van deze heerlijke pasta met kaas en gehaktballen. 

bereiding
  1. 1

    Meng in een kom het gehakt, het ei, de Luikse siroop, de oregano, de komijn en het paneermeel. Rol balletjes van dit mengsel, en zet in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 230°C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de balletjes in een geoliede ovenschaal en laat 15 à 20 minuten roosteren, tot ze mooi bruin zijn.

  3. 3

    Schil de knoflook en snipper fijn. Meng in een kom de olijfolie, de knoflook, de tomatenblokjes en de harissa. Kruid met peper en zout. Doe de pasta bij de balletjes en overgiet met de tomatensaus. Verlaag de oventemperatuur naar 200°C. Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat 20 minuten verder garen.

  4. 4

    Verwijder na 20 minuten de folie en verdeel de kaas oven het gerecht, zet terug in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne met mozzarella en gehaktballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!