Zalmburger met avocado
bereiding
-
1
Meng de zalmfilet in een blender met de lente-ui, chilipeper, hazelnotenpoeder, cayennepeper en zout. Maak er 4 burgers van. Laat even koel opstijven.
-
2
Besprenkel de appelplakjes met 2 el citroensap. Halveer de avocado’s. Hou 4 plakjes apart en prak de rest fijn. Meng met de Griekse yoghurt, het rasp en het sap van de limoen. Kruid met peper en zout.
-
3
Bak de burgers krokant in een eetlepel olijfolie. Rooster het brood. Meng de munt- en korianderblaadjes met de rucola en snijbiet. Maak een vinaigrette met de rest van het citroensap en maïsolie, breng op smaak.
-
4
Smeer de avocadospread op de toasts, leg er de appelplakjes en de zalmburger op. Serveer met de sla en een plakje avocado.