Zalmburgers met rode biet en appel
bereiding
-
1
Maal de zalm let fijn in een blender. Hak de lente-ui fijn, snij het pepertje in ringen (hou wat van de chili apart). Meng alles door het gehakt en voeg ook het ei, hazelnootpoeder, wat cayennepeper en zout toe. Vorm 4 burgertjes van het mengsel. Laat ze 15 minuten opstijven in de koelkast.
-
2
Snij de appel in flinterdunne plakjes en besprenkel met citroensap. Snij de rode biet in dunne plakjes en meng met de kappertjes, azijn en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Spoel de komkommer, snij ‘m met een dunschiller in dunne linten.
-
3
Bak de zalmburgers aan beide kanten goudbruin in 1 eetlepel olijfolie.
-
4
Leg de plakjes rode biet op borden, leg er de plakjes appel en een zalmburger op. Werk af met de komkommerlinten, de verse kruiden en wat chiliringetjes.