Recept

Zalmburgers met rode biet en appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maal de zalm let fijn in een blender. Hak de lente-ui fijn, snij het pepertje in ringen (hou wat van de chili apart). Meng alles door het gehakt en voeg ook het ei, hazelnootpoeder, wat cayennepeper en zout toe. Vorm 4 burgertjes van het mengsel. Laat ze 15 minuten opstijven in de koelkast.

  2. 2

    Snij de appel in flinterdunne plakjes en besprenkel met citroensap. Snij de rode biet in dunne plakjes en meng met de kappertjes, azijn en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Spoel de komkommer, snij ‘m met een dunschiller in dunne linten.

  3. 3

    Bak de zalmburgers aan beide kanten goudbruin in 1 eetlepel olijfolie.

  4. 4

    Leg de plakjes rode biet op borden, leg er de plakjes appel en een zalmburger op. Werk af met de komkommerlinten, de verse kruiden en wat chiliringetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalmburgers met rode biet en appel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!