Orecchiette met verse tomatensaus en gefrituurde burrata
bereiding
-
1
Leg 200 g tomaten opzij en kerf bij de rest van de kerstomaten een kruisje onderaan in de schil. Breng een pot water aan de kook. Dompel de tomaten 10 seconden onder in het kokende water en pel ze.
-
2
Maak de tomatensaus: pel de ui en snipper ’m fijn, pel en plet de knoflook. Stoof de ui glazig in een scheutje olijfolie op een zacht vuur, voeg de knoflook, de balsamicoazijn, de oregano, de bruine suiker en de gepelde tomaten toe. Laat 20 minuten zachtjes garen.
-
3
Laat de burrata uitlekken en dep goed droog. Paneer de burrata eerst met bloem, wentel dan in een losgeklopt ei en vervolgens in de panko. Zet in de ijskast. Verwarm de friteuse voor op 170°C.
-
4
Kook de pasta beetgaar, bak de rest van de kerstomaten kort aan in olijfolie en frituur de burrata.
-
5
Meng de orecchiette met de tomatensaus. Serveer met de gefrituurde burrata en gebakken tomaatjes. Kruid met peper en zout.