Recept

Orecchiette met romige chorizo-tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met chorizo maak je er een pittig sausje van.

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de chorizo in blokjes.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en bak de chorizoblokjes krokant. Schep 2 eetlepels chorizoblokjes uit de pan en hou ze opzij.

  3. 3

    Voeg de tomatenblokjes, de knoflook en de gedroogde oregano bij in de pan en laat alles op een zacht vuur 10 minuten stoven.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en vang het kookvocht op.

  5. 5

    Voeg een scheutje van het kookvocht bij de tomaten, doe er ook de room bij en laat de saus 1 minuut inkoken. Kruid met peper en zout. Meng de pasta onder de saus, werk ‘m af met de rest van de krokante chorizo en de verse oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Orecchiette met romige chorizo-tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!