Orecchiette met romige chorizo-tomatensaus
bereiding
-
1
Pel en pers de knoflook. Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Snij de chorizo in blokjes.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en bak de chorizoblokjes krokant. Schep 2 eetlepels chorizoblokjes uit de pan en hou ze opzij.
-
3
Voeg de tomatenblokjes, de knoflook en de gedroogde oregano bij in de pan en laat alles op een zacht vuur 10 minuten stoven.
-
4
Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en vang het kookvocht op.
-
5
Voeg een scheutje van het kookvocht bij de tomaten, doe er ook de room bij en laat de saus 1 minuut inkoken. Kruid met peper en zout. Meng de pasta onder de saus, werk ‘m af met de rest van de krokante chorizo en de verse oregano.