Capellini met sint-jakobsvruchten, zeekraal en citroenroomsaus
bereiding
-
1
Maak de citroenroomsaus. Pel de ui en snipper 'm. doe de ui, knoflook, laurier, tijm, witte wijn en kippenfond in een kookpotje en laat inkoken tot de helft. Zeef en voeg er het sap van de uitgeperste citroen en de room aan toe. Laat nog een beetje inkoken en kruid met peper en zout.
-
2
Kook de pasta beetgaar. Spoel de zeekraal, stoof kort aan in een scheutje olijfolie en kruid met peper. Meng de pasta met de zeekraal.
-
3
Bak op het allerlaatste moment de sint-jakobsvruchten in een klontje boter en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en een beetje zout.
-
4
Leg de pasta en de zeekraal op een bord, overgiet met wat saus en leg de gebakken sint-jakobsvruchten erop met een hoopje lompviseitjes.