Quiche met portobello’s en reblochon
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg op een vel bakpapier in een quichevorm en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Leg er een tweede bakpapier op en vul met bakknikkers of gedroogde bonen. Zet de quichebodem 10 minuten in de oven. Verwijder de bakknikkers en het bakpapier en zet nog 5 minuten in de oven.
-
2
Pel de sjalot en de knoflook en snipper ze fijn. Fruit aan in wat olie of boter. Maak de boschampignons schoon, voeg ze toe en bak kort. Leg de portobello’s op een ovenplaat. Sprenkel er olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de oven.
-
3
Klop intussen de eieren los met de room en breng op smaak met peper en zout.
-
4
Leg de boschampignons en portobello’s op de quiche en giet er het eimengsel over. Verdeel er de reblochon over en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven of tot de vulling gestold is en de kaas gegratineerd. Garneer met een takje dragon.