Tatin-quiche met reblochon en pancetta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook ze 12 minuten in gezouten water.
-
2
Snij de reblochonkaas in plakjes. Bekleed met de plakjes pancetta de bodem en de zijkanten van de pan . Verdeel er de plakjes aardappel en de plakjes reblochon over.
-
3
Pel en pers de knoflook. Klop de eieren los met de room en breng op smaak met de knoflook, peper en zout. Giet mee in een gietijzerenpan van 18 cm. Leg het bladerdeeg erop en prik er met een vork enkele gaatjes in. Bak 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten, draai met behulp van een snijplankje de quiche om. Serveer warm. Lekker met rucola erbij.