Recept

Wortel-pompoensoepje met pancetta en amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker en feestelijk hapje met wortel, pompoen, pancetta en amandelen. 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper hem fijn. Pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit de knoflook met de ui glazig. Schil de pompoen en de wortelen en snij in blokjes. Voeg de pompoen en wortel bij de ui en laat even meestoven. Kruid met de cayennepeper, peper en zout.

  2. 2

    Giet er de bouillon bij en laat 20 minuten pruttelen.

  3. 3

    Bak de pancetta krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de amandelschilfers goudbruin. Steek met een kleine stervorm sterretjes uit het brood. Bak de sterretjes in wat olijfolie goudbruin.

  4. 4

    Pureer de soep met een staafmixer en meng er de kokosroom door. Giet de soep in glaasjes en werk af met wat amandelschilfers en een krokant stukje pancetta. Geef er de broodsterretjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortel-pompoensoepje met pancetta en amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!