Rundergehaktpotje met pompoen en bloemkool
bereiding
-
1
Laat de erwtjes ontdooien. Pel de ui en de teentjes knoflook en snipper beide fijn. Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes. Verdeel de bloemkool in roosjes en spoel ze.
-
2
Verhit de olijfolie op een middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook in 3 à 4 minuten zachtjes glazig. Voeg het gehakt en de currypasta toe en roerbak op een hoog vuur tot het gehakt mooi rul en goudbruin is.
-
3
Voeg de pompoenblokjes, de bloemkoolroosjes, de tomatenblokjes met sap en ± 200 ml water toe, breng het geheel aan de kook en laat 10 min. sudderen op een middelhoog vuur, tot de groenten beetgaar zijn.
-
4
Voeg de erwtjes en eventueel ook de rozijnen toe en laat nog 2 à 3 min. pruttelen. Garneer de gehaktcurry met verse koriander en serveer hem met basmatirijst, yoghurt en papadums.