Falafelspiesje met gegrilde groenten en gepofte aardappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de pofaardappelen, dep droog en leg ze op aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Maak een kleine papillot en schuif ze ongeveer 1 uur in de oven.
-
2
Spoel de gewelde kikkererwten en doe ze in de blender. Voeg er een klein beetje olijfolie aan toe en mix ze met de chilipeper, knoflook en de sjalot fijn. Voeg de rest van de kruiden en specerijen toe en meng tot een kneedbare massa. Proef en kruid indien nodig bij. Vorm nu hapklare balletjes en druk ze een beetje plat tot een schijfje. Bak ze gaar in olijfolie.
-
3
Verdeel de bloemkool in roosjes en schil de paprika. Snij de courgette in plakken van 1 centimeter. Pel de zoete ui en snij in kwartjes. Meng alle groenten met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze aan beide zijden op de grillpan.
-
4
Snij de komkommer in fijne blokjes en meng met de Griekse yoghurt, peper en zout.
-
5
Maak afwisselend spiesjes van de gegrilde groenten en de falafel. Serveer met de gepofte aardappelen en werk af met de yoghurtdip en koriander.