Pompoensoep met crumble van oude kaas en zonnebloempitten
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de prei in ringen en spoel goed. Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes. Pel de tomaat en snij ze in blokjes. Verhit wat olie in een pan en laat er de ui en de prei in glazig bakken. Voeg er de blokjes pompoen, de knoflook en de tomatenblokjes aan toe.
-
2
Laat zachtjes even aanstoven. Blus met de bouillon en breng aan de kook. Kruid met peper en zout en een snuifje nootmuskaat. Laat 15 à 20 minuten koken.
-
3
Rasp intussen de oude kaas grof of snij in heel kleine blokjes. Rooster de zonnebloempitten in een pan zonder vetstof, voeg de verkruimelde beschuiten toe en doe er 1 koffielepel olijfolie bij. Bak krokant. Laat het mengsel afkoelen op een bord en meng er de oude kaas en peterselie door.
-
4
Mix de soep met een straaltje room. Serveer goed heet met de crumble.