Pompoentwisters
bereiding
-
1
Laat het bladerdeeg in de koelkast ontdooien. Snij de pompoen in blokjes. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Fruit ze in wat boter of olijfolie en voeg de pompoenblokjes toe. Kruid met het korianderzaad, venkelpoeder, komijn, nootmuskaat, peper en zout. Laat, onder deksel, op een laag vuur garen tot de pompoen zacht is. Mix fijn en laat afkoelen.
-
2
Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de afgekoelde pompoenpuree met de geitenkaas.
-
3
Rol het bladerdeeg een beetje uit met een deegrol. Bestrijk 4 velletjes bladerdeeg met pompoenpuree en leg er de resterende velletjes bovenop. Snij elk vel in drie repen en draai ze tot een spiraal. Leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter of olijfolie en strooi er de sesamzaadjes over.
-
4
Bak 10 à 12 minuten of tot de koekjes mooi goudbruin zijn. Serveer met verse koriander. Lekker als aperitief of op een buffet.