Pompoenmuffins
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de cupcakepapiertjes in het cupcakeblik.
-
2
Meng in een kom de bloem met de kaneel, het bakpoeder en het zout. Klop in een andere kom de eieren schuimig met beide soorten suiker en meng met de pompoenpuree, olie en het vanille-extract.
-
3
Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en roer voorzichtig door elkaar tot er geen klonters meer zijn. Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag.
-
4
Klop in een andere kom de roomkaas met de suiker, eidooier en vanille-extract tot een luchtige massa. Schep een flinke lepel van dit mengsel op elke muffin en meng de roomkaas met het beslag, met een tandenstoker of satéprikker. Niet te veel, maar tot je een marmereffect hebt.
-
5
Bak de muffins 18 à 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen op een rooster. De muffins zijn het lekkerst op kamertemperatuur. Bewaar in een afgesloten koekjestrommel.