Ontbijtquiche met sneetjes brood als bodem
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij rondjes uit het toastbrood, zodat ze in een muffinvorm passen. Ik gebruik een ronde uitsteekvorm van 10 centimeter diameter. Rol het brood wat platter met een deegrol.
-
2
Vet de vormpjes in met wat boter of olie. Leg het brood in de ingevette vormpjes, druk goed aan en bak 3 minuten in de voorverwarmde oven. (Als je ze niet voorbakt, slorpt het brood het eimengsel op en lukken de quiches niet). Klop ondertussen de eieren met de room en melk luchtig. Voeg de peterselie toe en kruid met peper en een beetje zout (niet te veel, want het spek is al zout).
-
3
Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Bak het spek krokant in een pan, zonder vetstof, laat uitlekken op wat keukenpapier. Verdeel het spek over de broodbodempjes.
-
4
Leg overal wat tomatenblokjes in. Vul aan met de eiervulling en werk af met de geraspte kaas. Zet gedurende 12 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.