Chocolademoussetaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel de koekjes en meng er het cacaopoeder door. Smelt de boter en meng met de koekjes tot een crumble. Bekleed een springvorm van 20 cm diameter met bakpapier. Verdeel er de koekjescrumble over en druk goed aan met de bolle kant van een eetlepel. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
-
2
Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water. Verwarm de melk en breek hierboven de chocolade in stukjes. Laat smelten terwijl je roert en roer er tegelijk de suiker en de vanillesuiker door. Neem de pan van het vuur.
-
3
Klop 2 eidooiers los met 50 ml van de chocolademelk. Giet dit al roerend weer bij de chocolademelk. Verwarm op een laag vuur en roer tot het mengsel iets gebonden is, maar laat het vooral niet koken.
-
4
Los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Laat het in een bak met koud water, onder af en toe roeren, afkoelen tot het iets lobbig van structuur wordt. Klop intussen de eiwitten stijf. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de poedersuiker toe. Klop de slagroom bijna stijf, spatel de slagroom en het eiwit door de chocoladepudding, zodra deze lobbig begint te worden.
-
5
Verdeel de mousse over de afgekoelde koekjesbodem. Laat minstens 4 uur en liefst een nachtje opstijven in de koelkast. Ontvorm de taart. Werk af met de cuberdons, marshmallows, orangette, gehakte pistache en citroenverbena.