Recept

Kipfilet met tomatencompote en spinazieslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker slanke, zomerse dagschotel met kip, voor maar 295 kcal per persoon!

bereiding
  1. 1

    Snij de tomaten onderaan kruislings in. Dompel ze kort onder in kokend water en spoel onmiddellijk met koud water. Pel de tomaten en snij ze in parten.

  2. 2

    Stoof de knoflook glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten toe en overgiet met balsamicoazijn. Laat op een zacht vuur inkoken, gedurende 5 à10 minuten.

  3. 3

    Bestrijk de kipfilets met de rest van de olijfolie en bak ze in de grillpan, 3 minuten aan elke kant. Kruid met cayennepeper en zout, zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur nog 5 minuten verder garen.

  4. 4

    Spoel de spinazie, zwier droog en verdeel de blaadjes over de borden. Leg er een kipfilet op en wat tomatencompote. Bestrooi met zonnebloempitten en verse oregano en serveer.

  5. 5

    Lekker met een portie volkoren bulgur (50 à 60 g per persoon, niet-gekookt gewicht).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipfilet met tomatencompote en spinazieslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!