Kipfilet met tomatencompote en spinazieslaatje
bereiding
-
1
Snij de tomaten onderaan kruislings in. Dompel ze kort onder in kokend water en spoel onmiddellijk met koud water. Pel de tomaten en snij ze in parten.
-
2
Stoof de knoflook glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomaten toe en overgiet met balsamicoazijn. Laat op een zacht vuur inkoken, gedurende 5 à10 minuten.
-
3
Bestrijk de kipfilets met de rest van de olijfolie en bak ze in de grillpan, 3 minuten aan elke kant. Kruid met cayennepeper en zout, zet een deksel op de pan en laat op een zacht vuur nog 5 minuten verder garen.
-
4
Spoel de spinazie, zwier droog en verdeel de blaadjes over de borden. Leg er een kipfilet op en wat tomatencompote. Bestrooi met zonnebloempitten en verse oregano en serveer.
-
5
Lekker met een portie volkoren bulgur (50 à 60 g per persoon, niet-gekookt gewicht).